Vins Ecològics DO Penedès

100% viticultura ecològica

Molt conscients del privilegi de tenir les vinyes ubicades dins el Parc del Foix fem tot el possible per preservar aquest entorn. 

El cultiu ecològic és un retrobament amb la natura i amb el nostre patrimoni vitícola: el clima i el sol. Cuidem l’entorn, la flora autòctona i el paisatge vitícola, utilitzem productes naturals poc agressius, busquem l’autosuficiència de l’ecosistema tancant cicles, compostant matèria orgànica i utilitzant adobaments verds i cobertes vegetals a la recerca de l’equilibri de la planta i de l’entorn.  

El pas del temps a la vinya La naturalesa, molt sàvia, amb el pas del temps va transformant les vinyes donant-les cada anyada una empremta única, deixant que les nostres mans les acompanyin en el camí de la plenitud.

Cuidem la terra que ens ha vist créixer.

Vins Ecològics 4

TARDOR

Després de la verema, els ceps ja molt cansats es desprenen de les seves fulles mentre les van tenyint de colors de tardor. Quan arriba el fred, les últimes fulles cauen i els ceps queden tots nus, començant el seu merescut repòs. 

Llaurem la terra per airejar i matar les males herbes i així la pluja hi penetra proveint-la de reserves d’aigua. Adobem la terra amb adob orgànic dels ramats d’ovelles que pasturen per les nostres vinyes per donar-li els nutrients que ha absorbit el fruit durant l’anyada.

Vins Ecològics 5

HIVERN

El silenci acompanya els ceps que descansen plàcidament, i tan sols els destorben les nostres mans podant els sarments, esculpint un nou traçat per rejovenir-los.

Vins Ecològics 6

PRIMAVERA

Amb les primeres escalfors els ceps surten del son hivernal, es desperten i la vinya lleganyosa plora. Els borrons s’inflen i esclaten, deixant pas a les fulles més primerenques que, a poc a poc, tenyeixen les vinyes d’un verd alegre. El cep floreix anunciant el naixement dels petits grans de raïm que puntegen el nou fruit. La vinya creix amb força i traiem els sarments i pàmpols sobrants per airejar el raïm i així tenir una sanitat natural, ja que en viticultura ecològica no apliquem productes químics de síntesi.

Vins Ecològics 7

ESTIU

El sol fa créixer el raïm, que comença a madurar passant del color verd al daurat o negre. Els grans exultants accentuen la seva dolçor i el seu caràcter. A finals de juliol, fem la collita en verd, aclarim el raïm perquè així acumuli totes les substàncies de reserva, potenciant al màxim totes les seves qualitats. 

El mes de setembre collim aquest fruit tant preuat i el preparem per fer una transformació màgica que us convidem a descobrir per gaudir de tots els seus colors, aromes i sabors.