fbpx

Enoturisme

Vinyes, pins, oliveres… Tots disposats segons els capricis de la naturalesa i la mà dels homes que des de sempre han treballat i defensat aquestes terres i els hi han donat forma al llarg dels temps. 

Terres plenes d’història i de sentiments, de projectes passats i futurs, que us conviden al passeig i ens evoquen altres temps. 

Però sobretot terres que ens donen un fruit capaç de transformar-ho tot: el raïm. Apreciat ja des dels temps dels íbers, un cop fermentat ens sorprèn a tots i ens obre tot un món de sensacions que no ens deixen indiferents i que podeu començar a descobrir tastant els nostres vins.

Enoturisme 4

CASTELL DE PENYAFORT

Aquest castell situat al costat de la finca és la millor porta d’entrada al Parc del Foix. 

És el lloc on situen el naixement de Sant Raimon de Penyafort, l’any 1175. 

És un conjunt arquitectònic format per les restes de l’antic casal fortificat, el convent i l’església. El complex inclou elements d’origen medieval, barroc i neoclàssic. 

El conjunt arquitectònic d’unes dimensions excepcionals disposa del pati d’accés a la façana principal, l’església d’una sola nau i les sis capelles laterals amb el seu portal de frontó trencat amb fornícula, la torre de planta circular, amb les parets de més de metre i mig de gruix i les dependències conventuals amb els seus dormitoris coberts amb voltes catalanes rebaixades.

 

Enoturisme 5

MASIA LA SANABRA

Diuen que segurament va ser una de les primeres masies del municipi. 

El nom de la Sanabra ve del llatí “Xenna Abra”, que volia dir servidora de menjars. Després es troba documentada amb el nom de “Sinapis” i més tard ja amb el de Sanabra, a partir dels anys 992 i 993. En la seva reconstrucció es va aprofitar la darrera estructura gòtica del 1674. 

Bé cultural d’interès local (BCIL) inclòs en el Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

 

Enoturisme 6

EL PARC DEL FOIX

Les nostres vinyes estan ubicades dins el Parc del Foix. Aquesta situació dóna una gran particularitat a aquestes terres on l’interès de l’espai es centra tant en la gran varietat d’ambients ecològics que s’han generat en una de les poques zones humides del Penedès, com en un ric patrimoni arquitectònic i històric vertebrat al voltant dels castells de Penyafort i de Castellet, de gran importància estratègica durant l’edat mitjana. 

Destaca, tradicionalment, el cultiu de la vinya i, de forma més minoritària, el dels arbres fruiters, com l’ametller, l’olivera i l’horta. 

Aquests cultius constitueixen un dels ambients ecològics característics del Parc complint un paper primordial de refugi i de font d’aliments per a moltes espècies animals. 

El Parc del Foix està ubicat a l’Alt Penedès, gairebé al bell mig de les comarques del Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Penedès, és a dir, al centre geomètric i per tant, equidistant, del triangle Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Vilafranca del Penedès, capitals de les tres comarques. Comprèn una superfície aproximada de 2.900 ha. situada a la continuació del massís del Garraf.

Enoturisme 7

ERMITA DE SANTA MARIA DE LA SANABRA

Situada al costat mateix de la masia del mateix nom, és considerada un molt bon exemplar de romànic penedesenc. 

Té unes dimensions reduïdes i és d’una sola nau, amb absis semicircular, coberta a dos vessants i amb embigat de fusta. L’absis té una finestra de doble esqueixada. Tota ella està construïda amb grans carreus de pedra picada molt ben conservats. 

Bé cultural d’interès local (BCIL) inclòs en el Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

Enoturisme 8

EL FONDO I LA FONT DE SANT LLORENÇ

Tot caminant entre les vinyes de la finca arribem al Fondo de Sant Llorenç, on trobem la Font de Sant Llorenç, la bassa de la Font de Sant Joan, La cova de Sant Llorenç i un antic forn de calç. 

En destaquem la vegetació. Hi predomina l’alzinar amb espècies d’obaga com el marfull, el boix, el galzeran i l’heura. 

És una de les poques zones humides del Penedès, hi ha molta ombra, és un paratge molt bonic per passejar.